Asiatiskt med säsongsmat i maj

Jag har ju börjat försöka laga mat efter vilka råvaror som är i säsong. Jag har funderat ett tag på om man kan laga någon asiatisk rätt på de råvaror som är i säsong i Sverige just nu. Jag är ju svag för söta rätter, så jag tänkte att man kunde hitta på något med theriyaki- och hoisinsås.

Ingredienser:

1 knippe rädisor

3 morötter

1 purjolök

½ dl theriyakisås

½ dl hoisinsås

Jag började med att skala och skära morötterna. Sedan lade jag dessa i en panna (om man har kanske det passar bättre med en wok-panna) och fräste dem på medelvärme så de skulle mjukna lite. Sen var det dags för rädisorna som jag skar av blasten på och skivade eller skar i klyftor och lade i pannan. Purjolöken sköljde jag och skivade och lade i pannan. Till sist hällde jag på sås efter smak och lät det koka ihop i ungefär 5 min. Till detta serverade jag sedan ris.

Omdöme: Jag tyckte det blev väldigt gott, men så är jag svag för söta såser. Det är nog inte så mycket protein i denna rätten, men jag antar att det skulle funka ganska bra att ha några nötter till. En annan sak jag funderat på är om man inte skulle kunna ha någon form av groddar i wok-blandningen.

One thought on “Asiatiskt med säsongsmat i maj

  1. Pingback: Orientalisk gryta med broccoli, rädisor och kikärter | MilitantVeganHippien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *